Big bags worden voor de meest uiteenlopende zaken gebruikt. Zo zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld, vooral als er verbouwd of gebouwd voor. Verder worden big bags in allerlei andere sectoren gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld in de agrarische sector of zelfs binnen de voedselindustrie. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een big bag? Hierover vertellen we je in dit artikel meer.

Verschillende typen big bags

Wat niet veel mensen weten, is dat ook big bags verkrijgbaar zijn in verschillende soorten formaten. Als je er over nadenkt om een big bag te kopen, is het dan ook verstandig je hier eerst in te verdiepen. Het meest bekende formaat van een big bag is een kuub. De afmetingen van deze big bags zijn 90 x 90 x 110 cm. Hiernaast zijn er ook nog andere formaten big bags beschikbaar. 

Verschillende soorten big bags

Er zijn ook verschillende soorten big bags te koop. Voorbeelden hiervan zijn big bags met een lus. Ook zijn er vormvaste big bags. Deze hebben extra ondersteuning aan de binnenkant, zodat zij de vorm van de zak ondersteunen. Deze variant wordt dan ook vaak gebruikt voor kleine soorten bulkgoederen, denk hierbij bijvoorbeeld aan korrels. Een ander voorbeeld zijn de geventileerde big bags. Zij worden vaak ingezet voor het vervoeren en opslaan van etenswaren zoals groente en fruit. Deze zakken worden op een andere manier geweven met kunststof, zodat de zak alsnog lucht doorlaat ondanks zijn stevigheid.

Het kopen van een big bag

Voordat je de keuze maakt voor een big bag kopen raden wij je aan je goed te laten informeren. Er is namelijk veel keuze en het is verstandig een big bag te kiezen die het beste op je wensen aansluit. Je kunt er ook voor kiezen om je hierover te laten informeren door een expert. Zo kan jij met een gerust hart je producten vervoeren en opslaan.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.