Een geschikte klok voor een baby- of kinderkamers is heel belangrijk. Het kiezen van een verkeerde klok kan heel vervelend, onhandig of zelfs risicovol zijn. Het is dan ook zaak om vooraf over een aantal zaken na te denken.

Waar wil je de kinderklok voor gebruiken?

Het eerste punt waar je over na moet denken is waar je kinderkamerklokken voor wilt gebruiken. Wil je zelf zicht op de tijd hebben als je in de kinderkamer bent of is de lamp bedoeld om je kind te informeren.

Je zult een keuze moeten maken tussen een digitale en een analoge klok. Het voordeel van een ouderwetse (analoge) klok is dat deze een tikkend geluid maakt wat veel kinderen als geruststellend ervaren. Anderzijds zijn er mensen die zenuwachtig of geïrriteerd raken van het geluid. 

Klokken met wijzers zijn vaak voor kinderen makkelijker om op te leren klokkijken. Daarbij is het belangrijk om te overwegen of je kindje bij de klok kan. Als dat het geval is, is het ook belangrijk om te controleren dat de wijzers niet verschoven kunnen worden. Je kind zou je dan midden in de nacht wakker kunnen maken met de mededeling dat het tijd is om op te staan. Uiteraard moet de klok ook veilig zijn wat betreft het kapot gaan zodat je kind niet gewond kan raken.

Tip: https://www.klokkenconcurrent.nl/wekkers/kinderwekker.html 

Nachtlampje

Daarnaast kan bijvoorbeeld heel handig zijn als er een lamp inzit die je ’s nachts kunt laten branden of een lichtgevende wijzerplaat. Zo kun je ’s nachts nog even bij je kind kijken zonder dat je het grote licht aan hoeft te doen en kan je kind op de klok kijken om te checken of het al tijd is om op te staan. 

Voor dit doel bestaan er zelfs speciale lampen die gaan branden op een vooraf ingesteld tijdstip. Bijvoorbeeld de tijd waarop een kind mag gaan lezen of de ouders wakker kan maken. Het is maar net wat je afspreekt. 

Decoratieve kinderkamerklokken

Kinderkamerklokken zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten bij webshops zoals Klokkenconcurrent. Je kunt het nuttige dus met het aangename verenigen. Zo zijn er traditionele klokken, maar ook klokken met een afbeelding van of zelfs in de vorm van een dier. Dat geldt ook voor populaire kinderthema’s zoals film- en stripfiguren. Of wat te denken van een kinderkamerklok die ook de temperatuur in de kamer aangeeft? 

Conclusie over het kiezen van een kinderkamerklok

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat is bij het zoeken naar een geschikte kinderkamerklok geen enkel probleem. Ze zijn er in alle soorten en maten en in alle prijscategorieën. Bedenk welke eisen je aan een kinderkamerklok hebt en zoek vervolgens een mooie uit.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.