Wanneer je in de showroom van Elite Wellness staat, kan het zijn dat je het even niet meer weet. Zoek ik nou een hottub, jacuzzi of bubbelbad? Wat is het verschil tussen deze producten en welke past er het beste bij jouw wensen. De medewerkers beginnen altijd met een uitleg over de verschillen tussen de producten. Ieder product heeft namelijk een eigen ontwerp, werking en kenmerken. De verschillen worden in dit artikel duidelijk uitgelegd. 

Hottub

Een hottub van Elite Wellness is een houten ronde ton gevuld met warm gestookt water. Het water in een hottub wordt verwarmd middels een houtgestookte kachel. De temperatuur van het water kan geheel naar wens worden opgestookt. Meestal ligt de temperatuur rond de 37 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal om heerlijk in te vertoeven en te ontspannen. We zien tegenwoordig ook dat het water in een hottub steeds vaker door een elektrische kachel wordt verwarmd en dat men in plaats van een houten ton kiest voor een ander soort materiaal, zoals aluminium. De hottub is ontstaan in Scandinavië. Scandinavië is rijk aan natuurlijk warmtebronnen, waar het concept voor de hottub dan ook uit is voortgekomen. In veel Scandinavische landen hebben mensen een hottub thuis en dit wordt ook steeds normaler in andere landen. 

Een bubbelbad 

Een bubbelbad wordt soms ook wel een bellenbad of een jacuzzi genoemd. Een bubbelbad is eigenlijk niets anders dan een verwarmd zitbad, vaak voor meerdere personen. In een bubbelbad wordt door aanwezige pompen lucht in het water gepompt. Hierdoor ontstaan de luchtbellen of bubbels in het water. Ook het water van een bubbelbad wordt verwarmd, meestal tot een aangename temperatuur van ongeveer 38 graden Celcius. Bubbelbaden zijn ook vaak te vinden in openbare zwembaden, hotels en wellnesscentra. 

Jacuzzi’s 

Jacuzzi is de meest bekende benaming voor een spa, buitenspa of bubbelbad. Het woord is zelfs zo bekend als aanduiding voor verschillende producten zoals een spa bubbelbad, bubbelbad of buitenspa dat het is opgenomen in de Dikke van Dale. In het Nederlandse woordenboek wordt bij het woord Jacuzzi de uitleg ‘bubbelbad’ gegeven. Niet zo gek dus dat er vaak verwarring is bij veel mensen voor de benaming van het juiste product.

Wat veel mensen niet weten is dat Jacuzzi een merknaam is, vernoemd naar de gebroeders Jacuzzi die het merk Jacuzzi op de markt hebben gebracht.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.