Niet alleen zijn er steeds meer mensen die naar malaga op vakantie willen, er zijn ook steeds meer mensen die in malaga willen gaan wonen. Vroeger zag je amper een toerist in de nauwe straatjes van het oude centrum, nu is dat wel anders. Toch gaat het niet alleen maar om toeristen. Het aantal buitenlanders dat ervoor kiest in of rondom Malaga gaat wonen, neemt hard toe. Dat is niet voor niets een trend. We leggen je hier uit waar deze trend vandaan komt en waarom Malaga zo leuk is!

Het weer in Malaga

In Malaga schijnt de zon bijna het hele jaar door, dat bevestigt menig makelaar uit Spanje. Met de prachtige staalblauwe luchten is Malaga echt een mooie stad met mooi weer. Elke foto die je er maakt wordt met zo’n lucht een genot om naar te kijken. De gemiddelde jaartemperatuur is 18,4 graden Celsius. Doordat de stad aan zee ligt, is het er in de zomermaanden nog prima uit te houden. In tegenstelling tot plaatsen in het Andalusische binnenland.  

Het heerlijke eten en drinken

Eten en drinken doen mensen die in Malaga leven vooral buiten de deur. Want elke dag thuis eten is niet zo leuk als dat wanneer je met vrienden en familie uit eten gaat. In Malaga is het dan ook heel normaal dan je een afspraak met familie of vrienden en zelfs met zakelijke partners altijd bij een leuk restaurant hebt. Dit kan ook makkelijk, aangezien er ontzettend veel barretjes en restaurants te vinden zijn in deze omgeving. Er zijn rond de 1.400 eet- en drinkgelegenheden in en rond Malaga en dat op elk prijsniveau. 

Redelijk laag prijsniveau

Het is heel erg logisch dat de prijzen in een gebied wat steeds populairder wordt stijgen. Dit is dus ook het geval in malaga, maar ondanks deze trend zit het prijsniveau nog steeds ver onder het gemiddelde van andere populaire steden in Spanje. Dit geldt zowel voor de huizenprijzen als voor de kosten voor levensonderhoud. Investeren in een woning in Malaga of in de buurt van Malaga is daardoor dus ook een verstandige keuze!

Is Malaga goed te bereiken? 

Een van de grootste voordelen van wonen in Malaga is dat de stad hele goede verbindingen heeft met de rest van het land en zelfs met de rest van de wereld. De luchthaven is de vierde grootste van Spanje en biedt talloze directe nationale en internationale vluchten met andere continenten. Dan is er nog de hogesnelheidslijn van AVE die je in 2,5 uur in het centrum van Madrid brengt en vanuit Madrid kun je ook weer verder reizen naar ontzettend veel andere plekken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.