Laminaat is al vele jaren niet meer weg te denken uit Nederlandse huishoudens. Dit is niet zo gek aangezien een laminaatvloer dezelfde stijlvolle uitstraling heeft als een echte houten vloer. Het verschil tussen beiden zit voornamelijk in de prijs. Om een houten vloer te krijgen moeten er bomen gekapt worden. Het verwerken en de transporten kosten hiervan zijn prijzig. Bij een laminaatvloer komt dit hele proces niet om de hoek kijken. Deze vloer wordt vooral gemaakt van samengeperst hout. Dit is een stuk goedkoper, waardoor laminaat toegankelijker is voor iedereen. Maar wist je dat er tegenwoordig veel mogelijkheden zijn met laminaat? In deze blog nemen wij je meen in de wereld van de laminaatvloeren. 

Visgraat vloer

Misschien wel de meest populaire vloer van dit moment: de visgraat vloer. Deze vloer is ontzettend populair geworden door woonprogramma’s en sociale media. Overal waar je kijkt zie je een visgraat vloer. Natuurlijk konden de makers van laminaat niet achterblijven met deze trend. Vandaag de dag is Meister Laminaat verkrijgbaar in een visgraatpatroon. Deze vloer bestaat uit linker- en rechterpanelen die je op slechts één manier kunt leggen. Dit maakt het leggen van een visgraat vloer wel heel gemakkelijk!

Tegel laminaat

Naast het populaire visgraat laminaat bestaat er ook tegel laminaat. Hiermee krijg je de industriële uitstraling van tegels in jouw huis. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat tegel laminaat uit kleine vlakken. Dit komt overheen met de formaten van tegels wat ervoor zorgt dat het lijkt alsof je een tegelvloer in huis hebt. Daarnaast heeft tegel laminaat als grootste voordeel dat het goedkoper en lichter is. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de vloer naar een ruimte te tillen. Een ander voordeel is dat Ambiant Laminaat zwevend wordt gelegd. Er komt geen lijm aan te pas, waardoor je de vloer eenvoudig mee kan nemen tijdens een verhuizing. Bij een tegelvloer is dit niet het geval. 

Waterbestendig laminaat

Je zou het haast niet denken, maar er is tegenwoordig waterbestendig laminaat op de markt gebracht. Deze vloer beschikt over een speciale waterdichte coating. Hierdoor is waterbestendig laminaat perfect voor gebruik in de keuken of badkamer. Je hoeft je geen zorgen meer te maken wanneer er water op de vloer komt. Het water trekt niet in het waterbestendig laminaat, waardoor er geen beschadigingen ontstaan. Wel is het belangrijk om te weten dat je bij deze vloer geen gebruik maakt van plinten. Er bestaan immers nog geen plinten die tegen water kunnen. Om toch een schitterende afwerking te krijgen dien je de naden en kieren dicht te kitten. Dit kan je het beste doen met siliconen kit in dezelfde kleur als je vloer. Met laminaat heb je dus veel meer mogelijkheden dan vroeger. Dit maakt een laminaatvloer weer helemaal hip!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.