Thuiswerken is de laatste jaren steeds populairder geworden, en met reden. Er zijn veel voordelen verbonden aan thuiswerken, zoals het vermijden van lang woon-werkverkeer, de mogelijkheid om je eigen uren te bepalen, en het niet hoeven omgaan met kantoorpolitiek. Maar hoewel thuiswerken veel voordelen heeft, is het niet altijd gemakkelijk om geconcentreerd en productief te blijven als je in je pyjama zit met de tv op de achtergrond. Daarom is het belangrijk om een speciale ruimte in je huis te hebben die je als kantoor kunt gebruiken. En om je op weg te helpen zijn hier drie tips om een geweldige thuiswerkplek te creëren!

Kies de juiste plek

Als je kiest waar je je thuiskantoor gaat inrichten, wil je een plek kiezen die rustig is en vrij van afleiding. Als je geen extra kamer hebt die je als kantoor kunt gebruiken, probeer dan een bureau op te zetten in een rustige hoek van je woon- of slaapkamer. En als je in een klein appartement woont en helemaal geen extra ruimte hebt, kun je een werkplek creëren door een oppervlak in je keuken of eetkamer vrij te maken. Zorg er wel voor dat je genoeg ruimte hebt om je werk te spreiden en dat je niet te dicht bij drukke plekken zit waar je afgeleid kunt worden door mensen die komen en gaan.

Maak het je comfortabel

Als je eenmaal de perfecte plek voor je thuiskantoor hebt uitgezocht, is het tijd om het comfortabel te maken! Als je uren aan je bureau gaat werken, wil je er zeker van zijn dat je een comfortabele stoel hebt en dat je bureau de juiste hoogte heeft. Misschien wil je ook investeren in een sta-bureau of een verstelbaar bureau, zodat je gedurende de dag kunt wisselen tussen zitten en staan. En als je merkt dat je zenuwachtig wordt terwijl je werkt, zorg dan dat je wat fidgets of stressballen in de buurt hebt, zodat je de eentonigheid kunt doorbreken en je handen iets te doen hebben. Op www.versluisbv.nl kan je enorm voor producten vinden die je hierbij kunnen helpen.

Maak het persoonlijk

Een van de beste dingen van een thuiskantoor is dat je het kunt personaliseren zoals je wilt! Hang wat kunst aan de muren, hang wat foto’s van familie en vrienden op, of omring jezelf met planten of ander groen om de ruimte gezelliger te laten aanvoelen. Je kunt ook wat leuke elementen toevoegen, zoals strijklichtjes of kaarsen om de ruimte gezelliger te laten aanvoelen. En als je echt creatief wilt zijn, probeer dan een accentmuur te schilderen of behang toe te voegen! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.