Het kopen of verkopen van een huis is een spannende tijd. Voor sommige mensen is het helaas ook een stressvolle tijd. Het is ten slotte een van de duurste aankopen die u ooit zult doen. Daarom is het belangrijk om een goede makelaar te kiezen. Hier zijn enkele tips om te overwegen bij het zoeken naar een makelaar.

Doe uw onderzoek

De eerste stap in uw zoektocht naar een goede makelaar is het oriëntatieproces. Vraag uw vrienden en familie of ze aanbevelingen hebben. Zoek naar reviews op internet. Bekijk de websites van makelaars en struin social media-sites af om een beter gevoel te krijgen bij wie ze zijn. Een grote makelaar dient ook veel kennis te hebben over de lokale markt. Als u bijvoorbeeld een huis wilt kopen in de Hoeksche Waard, dan heeft u er weinig aan om een makelaar in de arm te nemen uit Rotterdam of Breda. Een makelaar in Dordrecht zou al meer passend zijn, maar het beste is natuurlijk om in de Hoeksche Waard een makelaar te vinden. Specifieke zaken die spelen in de Hoeksche Waard, zoals of er ‘s ochtends vaak files staan en of de woning op een praktische afstand ligt van scholen voor uw kinderen, kan een lokale makelaar veel beter beantwoorden.

Kies een makelaar die gespecialiseerd is in uw behoeften

Bij het zoeken naar de perfecte makelaar, wilt u iemand die gespecialiseerd is in wat je nodig hebt, of het nu het kopen van een nieuw huis, de verkoop van uw huidige, of beide. Een goede makelaar moet in staat zijn om advies te geven over alles van welke buurten het beste zal passen bij uw budget en levensstijl aan welke renovaties kunnen helpen verhogen van uw huis de waarde voordat u het op de markt. U wilt ook een agent die weet hoe om goed te onderhandelen, zodat u de best mogelijke deal te krijgen.

Kies een makelaar waar u een goed gevoel bij heeft

Communicatie is de sleutel bij het werken met een makelaar-u wilt iemand die is responsief en betrouwbaar, zodat u kunt ze vertrouwen in het hele proces van het kopen of verkopen van een huis. Kijk voor agenten die zijn goede communicators-niet alleen in persoon, maar ook via e-mail, sms, en telefoontjes, zodat u altijd op de hoogte blijven van wat er gaande is tijdens elke stap van het proces.

Bekijk hun aanbiedingen

Uw makelaar moet al lijsten van woningen beschikbaar in uw omgeving, zodat u een idee krijgt van wat voor soort eigenschappen zijn er voordat u beslissingen neemt over de aankoop of verkoop van uw eigen huis. Dit geeft u een inzicht in wat voor soort prijzen huizen gaan voor in bepaalde buurten, alsmede welke zijn momenteel trending onder kopers. Bovendien, met toegang tot de huidige aanbiedingen betekent dat ze precies weten wat voor soort eigenschappen die ze moeten laten zien wanneer het helpen vinden (of verkopen) van de jouwe.

Stel vragen tijdens vergaderingen

Bij de ontmoeting met makelaars is het belangrijk om vragen te stellen over hun ervaring in de industrie en hun verleden successen (en mislukkingen). Zoek uit hoe lang ze hebben gewerkt als makelaar, wat voor soort huizen die ze gespecialiseerd zijn in (eengezinswoningen vs multi-family), en hoeveel deals ze meestal sluiten per jaar. Vraag ook of ze alle aspecten van de verkoop van begin tot eind zelf behandelen of dat er andere teamleden bij betrokken zijn. Dit zal u inzicht geven in hun niveau van betrokkenheid bij klanten zoals uzelf!

Conclusie

Uiteindelijk komt het kiezen van de juiste makelaar neer op het vinden van iemand die goed op de hoogte is van de lokale markt, die professioneel is en die fijn is in de omgang. Bij het onderzoeken van agenten online of vragen rond voor verwijzingen van vrienden en familieleden, zorg ervoor om te lezen door middel van reviews zorgvuldig, zodat u een nauwkeurig beeld van wat voor soort dienst die zij aanbieden te krijgen alvorens definitieve beslissingen!

Bronnen: Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), Funda, ikganaarvmk.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.