Als je je huis wilt verbouwen of een nieuwe keuken wilt plaatsen, kan het zijn dat je groepenkast niet meer voldoet aan de huidige eisen. Het kan dan nodig zijn om je groepenkast uit te breiden. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je je groepenkast wilt uitbreiden?

Elektricien inschakelen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het uitbreiden van je groepenkast geen klus is die je zelf kunt uitvoeren. Elektriciteit is gevaarlijk en het is daarom verstandig om een erkende elektricien in te schakelen. Deze kan je helpen bij het uitbreiden van je groepenkast en zal ervoor zorgen dat alles veilig en volgens de geldende normen wordt aangelegd.

Aantal groepen

Als je je groepenkast wilt uitbreiden, moet je eerst kijken naar het aantal groepen dat je nodig hebt. In de meeste gevallen is het niet nodig om een compleet nieuwe groepenkast aan te schaffen, maar kun je volstaan met het toevoegen van extra groepen aan je bestaande groepenkast. De elektricien kan bepalen hoeveel extra groepen er nodig zijn en zal deze vervolgens aansluiten.

Stroomsterkte

Naast het aantal groepen, moet je ook kijken naar de stroomsterkte die de groepenkast aankan. Een groepenkast heeft namelijk een bepaalde capaciteit en als je teveel stroom vraagt, kan dit gevaarlijk zijn. De elektricien kan bepalen of de capaciteit van je groepenkast nog voldoende is voor de extra groepen of dat er een nieuwe groepenkast geplaatst moet worden.

Verdeling van de groepen

Het is ook verstandig om na te denken over de verdeling van de groepen. Zo kun je bijvoorbeeld de keuken op een aparte groep zetten, zodat je geen overbelasting krijgt als je verschillende apparaten tegelijkertijd gebruikt. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de buitenverlichting op een aparte groep te zetten, zodat je deze apart kunt schakelen.

Wanneer uitbreiden?

Tot slot is het belangrijk om te weten dat het uitbreiden van je groepenkast niet alleen noodzakelijk kan zijn bij een verbouwing of het plaatsen van een nieuwe keuken, maar ook bij het overstappen naar elektrisch koken of het aanschaffen van een elektrische auto. In deze gevallen kan het zijn dat je groepenkast niet voldoende capaciteit heeft en dat er extra groepen moeten worden toegevoegd.

Kortom, het uitbreiden van je groepenkast is een klus die je niet zelf kunt uitvoeren en waarbij het belangrijk is om te letten op het aantal groepen, de stroomsterkte en de verdeling van de groepen. Een erkende elektricien kan je helpen bij het uitbreiden van je groepenkast en zal ervoor zorgen dat alles veilig en volgens de geldende normen wordt aangelegd.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. dobry sklep

  Wow, marvelous weblog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The total look of your website is great, let alone the content material!
  You can see similar here ecommerce

  Beantwoorden
 2. najlepszy sklep

  Good day! Do you know if they make any plugins to assist with
  SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
  seeing very good results. If you know of any please share.
  Appreciate it! You can read similar blog here:
  Ecommerce

  Beantwoorden
 3. Auto Approve List

  Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any
  please share. Cheers! I saw similar blog here: Backlink Portfolio

  Beantwoorden
 4. Backlinks List

  Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to
  rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Cheers! You can read
  similar text here: Backlink Portfolio

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.