Zit sta bureaus worden langzaam maar zeker de nieuwe norm. Dat is ook niet zo gek. Het is inmiddels meerdere malen bewezen dat de voordelen van zit sta bureaus groot en veel zijn. Een aantal van deze voordelen worden in deze tekst benoemd.

Rugklachten

Het afwisselen van houding tussen staan en zitten tijdens het werken zorgt ervoor dat de wervels in je ruggengraat in de juiste verhouding blijven. Dit zorgt ervoor dat de kans op rug- schouder en nekklachten kleiner wordt. Het is niet de bedoeling dat je met een zit sta bureau de hele dag staat. De voordelen van zit sta bureaus komen juist voort uit het afwisselen van staan met zitten op comfortabele bureaustoelen. Het beste is als je ieder uur van houding wisselt. Dus het ene uur zit je, het andere uur sta je. Dit is goed voor je wervels en daarmee voor je lichaam.

Hart- en vaatziekten

Andere voordelen van zit sta bureaus zitten hem in de hart en vaatziekten. Het is erg slecht voor je als je de hele dag zit. Zeker als je niet de goede houding hebt. Comfortabele bureaustoelen die de juiste houding stimuleren en ondersteunen helpen hierbij, maar nog beter is het om zitten en staan gedurende de werkdag af te wisselen en om zo nu en dan pauze te nemen om te bewegen. Bijvoorbeeld door een rondje door de buurt te wandelen of door even kort te rekken en strekken.

Productiviteit

Werken in de juiste houding, of dit nou zitten in comfortabele bureaustoelen, of staan achter je bureau is, verhoogt de productiviteit. Het zorgt er namelijk voor dat je je beter voelt. En je beter voelen zorgt ervoor dat je meer kunt doen op een dag. Hoe slechter je je immers voelt hoe meer moeite het kost om zelfs de kleinste taakjes goed uit te voeren. Investeren in een zit sta bureau is dus zeker het geld waard.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.