Ben je zelf ook schuldig aan het uitstellen van kleine huishoudelijke klusjes omdat je denkt dat ze te ingewikkeld zijn of te veel tijd in beslag nemen? Dan ben je niet de enige! Heel veel mensen schuiven namelijk deze taken voor zich uit. Echter is dit niet altijd nodig! Er zijn heel veel kleine projecten die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren in huis en die er direct voor zullen zorgen dat je huis er een stuk beter en frisser uit ziet! In de blog hebben we daarom enkele voorbeelden van klusjes op een rijtje gezet die je makkelijk zelf kan doen. 

1. Schilderen

Schilderen is een van de meest toegankelijke en lonende klusjes die je zelf in huis kan uitvoeren. Denk hierbij aan het schilderen van muren, plafonds, deuren of kozijnen. Of je nou kiest voor een verfrissende touch-up, of voor een compleet nieuwe uitstraling voor je interieur, het zal gegarandeerd zorgen voor een grote verandering. Hierbij is het allereerst belangrijk om goed na te denken over de gewenste kleur en de sfeer die je ermee wilt creëren. Daarnaast is een goede voorbereiding het halve werk! Zorg ervoor dat je van tevoren eventuele meubels en vloeren goed afdekt, en hardware zoals lichtschakelaars en stopcontacten verwijderd. Plak vervolgens de randen van je oppervlakte af en vul eventuele gaten en scheuren op, dat zal zorgen voor een schoon en strak resultaat. Hierna is het tijd om los te gaan en je creativiteit de vrije loop laten gaan!

2. Schakelaars en stopcontacten vervangen

Het vervangen van schakelaars en stopcontacten is een relatief eenvoudige klus, maar kan wel een groot verschil maken in de uitstraling en functionaliteit van een kamer. Het is een goede manier om beschadigde of verouderde onderdelen te vernieuwen en om extra functionaliteiten toe te voegen, zoals dimmers of stopcontacten met USB-poorten. Bovendien zijn er tegenwoordig heel veel verschillende stijlen te vinden, waardoor je er een kan kiezen die het beste bij je interieur past. Natuurlijk heb je wel enige kennis nodig van elektriciteit, maar dit is makkelijk online op te zoeken. Zolang je ervoor zorgt dat je van tevoren de stroom uitschakelt, kan er niet veel mis gaan! 

3. Kitten

Het zelf aanbrengen van kit is een handige vaardigheid die iedereen kan leren. Het kan van pas komen bij het dichten van een lekkage, het verminderen van tocht of het creëren van een nette afwerking. Het wordt om deze redenen vaak gebruikt in keukens, badkamers en rondom ramen en deuren. Voordat je begint met kitten is het belangrijk om het oppervlak eerst goed te reinigen om eventueel vuil en vet te verwijderen. Wanneer je zeker wilt zijn van een strakke afwerking, of wanneer het je eerste keer is, kan het helpen om de randen af te plakken. Dit zorgt voor een nette lijn en verkleint de kans op knoeien. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om een goede kit aan te schaffen. Er zijn namelijk verschillende soorten kit afhankelijk van je gewenste uitkomst of oppervlak. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens naar het brede aanbod aan kit van Den Braven

Over de auteur

Gerelateerde berichten