Veel mensen vragen zich op het moment af of het slim is om in deze corona tijd een nieuw huis te kopen. Het is eigenlijk nog steeds even slim als voordat de corona uitbrak. Dit is omdat de hypotheekrente nog steeds laag is, al stijgt deze wel. De rente is een van de belangrijkste redenen om te bekijken of het slim is om een nieuw huis te kopen. Als naar het verleden van de hypotheekrente gekeken wordt, is deze nog steeds historisch laag te noemen. Daar heeft de corona nog niet mega veel invloed op gehad. Daarom is het nog steeds een goed idee.

Huren brengt weinig

Rondom de regio Nijmegen zijn allerlei nieuwbouwprojecten bezig en het kan interessant zijn om hier een woning te kopen wanneer je in deze regio wilt wonen. Door op NieuwWonen Nijmegen te kijken, kun je het huidige aanbod bekijken. Aangezien huren nog steeds veel geld kost, kan een nieuwbouwwoning kopen een betere optie zijn. Je bouwt doordat je een huis koopt een eigen vermogen op en zal je beetje bij beetje meer eigenaar worden van je eigen huis. Dit zorgt voor meer opties als je naar de toekomst kijkt dan wanneer je gaat huren. 

Groot woningtekort

Aangezien er in Nederland een best groot woningtekort is, is de verwachting dat de prijzen niet heel snel zullen dalen. Als je de mogelijkheid hebt om een nieuw huis te kopen in deze tijd met een lage hypotheek dan is het wel slim om dit ook daadwerkelijk te doen. Doordat er veel steun geboden wordt vanuit de overheid om zowel bedrijven als werknemers door deze tijd heen te helpen, heb je iets meer zekerheid als je een huis wilt gaan kopen. Het is wel goed om te kijken of je de woonlasten ook in de toekomst kunt blijven betalen als de rente wel zou stijgen. 

Alle tijd om te klussen

Daarnaast heb je op dit moment veel tijd vrij om zelfstandig veel te gaan klussen. Dat ga je natuurlijk niet doen met een huurwoning. Maar wanneer je jouw eigen woning hebt gekocht dan wil je daar natuurlijk zelf ook mee aan de slag. Het veel bij huis zijn zal nog wel een tijd zo blijven en daarom heb je nog de kans om daar het beste van te maken. Voor bijvoorbeeld moderne nieuwe deuren in je woning kun je terecht bij www.GLAZZ.nl. Deze worden helemaal op maat gemaakt. Het maakt dus niet uit wat voor nieuwe woning je koopt en de deuren zullen er wel inpassen. 

Persoonlijke situatie

Of het voor jou een goed idee is om een nieuw huis te kopen tijdens deze crisis, hangt van je persoonlijke situatie af. Het gaat ook om je persoonlijke wensen en voorkeuren en of je een huis kunt vinden dat echt bij je past. Het is daarbij ook belangrijk dat je de woonlasten ook kunt blijven betalen, mocht je toch een verandering krijgen in je persoonlijke financiën. Je woning moet betaalbaar blijven ook als je minder geld te besteden hebt door welke situatie dan ook.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.