Het aanvragen van een energielabel in Coevorden is net zoals in de rest van Nederland verplicht als de woning verhuurd, verkocht of opgeleverd gaat worden. Het hebben van zo’n energielabel kan best wel wat voordelen hebben. Heb je geen energielabel en je gaat de woning verkopen, verhuren of opleveren, dan kan het daarentegen flinke boetes opleveren. Dus het is sowieso verstandig om er een aan te vragen. Maar het energielabel heeft nog meer voordelen.

Welk voordeel heeft het hebben van een energielabel?

Behalve dat het hebben van een energielabel in veel gevallen verplicht is, zijn er ook een aantal voordelen van een energielabel aanvragen in Coevorden:

*een energielabel biedt inzicht in de energieprestaties van een gebouw

*dit inzicht in de energie-efficiëntie stelt eigenaren en huurders in staat om de huidige energie-efficiëntie van hun gebouw te begrijpen en gerichte maatregelen te nemen om deze te verbeteren

*kopers of huurders van een gebouw kunnen goed zien hoe energiezuinig een gebouw is en vergelijken met andere opties

*een goed energielabel betekent vaak ook lagere energiekosten

*een goed energielabel kan de waarde van het vastgoed verhogen en de verkoop- of huurkansen verbeteren

*een energielabel in Coevorden draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente

*het hebben van een energielabel kan helpen om in aanmerking te komen voor subsidies en financiële stimuleringsregelingen

*een goed energielabel betekent vaak ook meer comfort in de woning en gezonde leefomgeving

Genoeg redenen dus om een energielabel aan te vragen. Het voorlopige energielabel wat sommige woningen hebben voldoet in de meeste gevallen niet en is ook niet accuraat genoeg. Je moet echt een definitief en erkend energielabel hebben, wat je aan kunt vragen bij een deskundig en onafhankelijk energieadviesbureau zoals DuraPlus. Zij zijn werkzaam in de regio Coevorden, dus weten ook nog eens precies wat hier speelt op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid.

Erkend en gecertificeerd

DuraPlus heeft alle deskundigheid en de juiste certificeringen waardoor ze kunnen zorgen dat je snel een betrouwbaar energielabel in huis hebt. Zij hanteren een all-in prijs dus er zijn geen verrassingen achteraf. Op de website kun je ook al indicatie prijzen vinden voor verschillende typen woningen. Ook voor bedrijfspanden kan er bij DuraPlus een energielabel worden aangevraagd. Het bezoek aan het pand van de energie-expert is in beide gevallen in de transparante prijs inbegrepen.

Een vrijblijvende offerte

Heb je een BENG-berekening nodig of wil je weten hoe je jouw huis duurzamer en energiezuiniger kunt maken? Ook dan is DuraPlus de juiste partner. Ook voor deze opties hebben ze namelijk alle certificaten in huis. Neem gewoon eens een kijkje op de website of vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.